Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor de wafels:
240 gram witte bloem, indien nodig glutenvrij
100 gram licht bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
snufje zout
1 ei
80 gram vloeibare boter, roomboter of plantaardige boter
Ingrediënten voor de vulling:
125 gram stroop
75 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eetlepels vloeibare boter, roomboter of plantaardige boter
snufje kaneel
Zo maak je het klaar:
Roer de bloem, basterdsuiker kaneel, en zout door elkaar. Voeg het ei en boter toe. Kneed het mengsel tot een deegbal. Verdeel de deegbal in balletjes van ongeveer 2 é 3 cm. Druk de balletjes iets plat met je hand en bak ze in een stroopwafelijzer. Laat ze even afkoelen op een rooster.
Voor de vulling: smelt alle ingrediënten samen in een pannetje, laat het niet ‘borrelen’. Besmeer één wafel en leg een andere wafel er bovenop. Herhaal dit totdat alle wafels op zijn.
Dit recept is vrij van: Gluten, noten, pinda, koemelk, lactose en tarwe
Lees meer:
- Soesjes (15-20 stuks) Dit heb je nodig: 150 ml water zout 65 gram...
- Gehakt hapjes (20 stuks) Feestelijk glutenvrij hapje voor bij een feestje! Dit heb je...
- Chilisaus Dit heb je nodig: 1 el olijfolie mespuntje asafoetida 3 takjes...
- Basissaus Dit heb je nodig: 25 gram boter / wayang 250...
- Hemelse zoute caramelsaus Heb je dat wel eens? Dat je een recept test...