Zin in een hartig ontbijtje? Deze scrambled eggs met spinazie, lactosevrije roomkaas en gerookte zalm zijn een goeie keuze en ook nog eens gezond!
Scrambled eggs met spinazie en zalm
Dit recept is geschikt voor het SIBO dieet. Je kunt dit recept maken zonder: glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst of haver), pinda’s, noten, soja, melk, lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.
Gang: Ontbijt
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
15
minutenCalories
300
kcalIngrediënten
1 el olijfolie
100 gr verse spinazie
4 eieren
Peper naar smaak
1 el lactosevrije roomkaas
100 gr gerookte zalm (in plakken)
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de spinazie toe en bak totdat deze is geslonken (2-3 minuten).
- Klop ondertussen de eieren in een kom en voeg wat peper naar smaak toe.
- Giet het eimengsel in de pan bij de spinazie en bak zachtjes terwijl je blijft roeren, tot de eieren beginnen te stollen (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de roomkaas toe en roer door tot alles goed gemengd is.
- Schep de scrambled eggs over de borden met daar overheen de zalm en de spinazie.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën450
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
34g
53%
- Totaal koolhydraten
3g
1%
- Vezels 2g 8%
- Eiwit 32g 64%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Lees meer:
- Scrambled eggs met spinazie en zalm ...
- Glutenvrije zalm spinazie lasagne Ben je dol op Italiaans eten, maar heb je coeliakie?...
- Gebakken zalm met sperziebonen en aardappelpuree Deze histamine-arme avondmaaltijd is perfect voor als je weinig tijd...
- Zalm met zoete aardappel uit de oven Zin in een heerlijke en makkelijke maaltijd vanavond? Probeer dan...
- Zalm met zoete aardappel uit de oven ...