Scrambled eggs met spinazie en zalm

Zin in een hartig ontbijtje? Deze scrambled eggs met spinazie, lactosevrije roomkaas en gerookte zalm zijn een goeie keuze en ook nog eens gezond!

Scrambled eggs met spinazie en zalm

Scrambled eggs met spinazie en zalm

0.0 van 0 stemmen

Dit recept is geschikt voor het SIBO dieet. Je kunt dit recept maken zonder: glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst of haver), pinda’s, noten, soja, melk, lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. 

Gang: Ontbijt
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie

  • 100 gr verse spinazie

  • 4 eieren

  • Peper naar smaak

  • 1 el lactosevrije roomkaas

  • 100 gr gerookte zalm (in plakken)

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de spinazie toe en bak totdat deze is geslonken (2-3 minuten).
  • Klop ondertussen de eieren in een kom en voeg wat peper naar smaak toe.
  • Giet het eimengsel in de pan bij de spinazie en bak zachtjes terwijl je blijft roeren, tot de eieren beginnen te stollen (ongeveer 3 minuten).
  • Voeg de roomkaas toe en roer door tot alles goed gemengd is.
  • Schep de scrambled eggs over de borden met daar overheen de zalm en de spinazie.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën450
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 34g 53%
    • Totaal koolhydraten 3g 1%
      • Vezels 2g 8%
    • Eiwit 32g 64%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.