Luchtige broodjes

Best lastig voor ons als broodeters om een brood te vinden wat lekker, koolhydraat beperkt, eiwitrijk en laag in calorieën is. O ja, en dan ook glutenvrij en FODMAP geschikt? Dat is echt een opgave! Met deze luchtige broodjes maak je het zelf in een handomdraai! Op de AllergieBeurs liet Lisanne, ons niet kokende stagiaire, zien dat het haar ook gelukt is! Omdat we toch veel vragen kregen hebben we het ‘maken’ van het recept ook gefilmd voor je. Je kunt het hier bekijken:

Wat heb je nodig?

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels hüttenkäse
  • 1/4 theelepel bakpoeder

Zo maak je het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Splits de eieren.
  • Klop in een vetvrije kom met een elektrische mixer het eiwit met het bakpoeder stijf. Het is stijf genoeg als het eiwit in pieken omhoog staat.
  • Meng in een andere kom met een garde de hüttenkäse en het eigeel door elkaar.
  • Spatel voorzichtig het eigeel mengsel door het eiwit. Doe dit beetje bij beetje, want het mengsel moet luchtig blijven.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg met een lepel 6 hoopjes beslag op de bakplaat. Laat tussen elke cloud bread een beetje ruimte over.
  • Bak de luchtige broodjes ongeveer 20 minuten in de oven. Hou ze vanaf 15 minuten goed in de gaten, want het kan dat jouw oven sneller bakt!
  Lekker met aardbeienjam of plakje kaas!

Dit recept is:

 pinda vrij

 low FODMAP

 tarwe vrij

 

 soja vrij

 SIBO geschikt

 notenvrij

 

 histamine arm

fructose arm 

glutenvrij