Laatst hebben wij het boek van Yves Thomaes ‘lekker zonder allergenen’ mogen ontvangen. Yves Thomaes is zelfstandig bakker geweest en merkte daar dat steeds meer klanten reageerde op bepaalde voedingsmiddelen. In het boek zijn veel bakrecepten te vinden die (zo veel mogelijk) allergeen vrij zijn.
Het boek bevat onder andere een variantie aan broden, erg leuk om thuis uit te proberen welke je het lekkerst vind! Er staan gevarieerde recepten in van broodjes, cake, taarten maar ook ijs. De recepten zijn vrij van gluten, ei, lactose, soja, sesam, pinda en noten. Melkeiwitten en histamines worden tot een minimum beperkt. Bij de recepten staat vermeld wanneer dit recept deze melkeiwitten of histamines bevatten met tips hoe dit kan worden vervangen. Een zeer handig boek voor de bakliefhebber!
Wil je het boek bestellen? Kijk dan op bol.com of bestel het boek in je boekhandel.
Lees meer:
- Lekker zonder koemelk – nieuw boek Ik kreeg dit mailtje van Erica: Mijn liefde voor koken...
- Bakken zonder tarwe Op de Allergiebeurs kreeg Marloes Collins het nieuwe boek van...
- Zoet zonder Zuivel Zuivel: melk, room, boter… Allemaal ingrediënten die we toevoegen aan...
- Lekker uit eten zonder zorgen Heeft u last van voedselovergevoeligheid en wilt u lekker en...
- Oh My Pie – boek van Marike Bol Ik krijg regelmatig boeken toegestuurd, en soms zitten er echt...