Boekweitrisotto met macadamiaroom

Deze heerlijke boekweitrisotto met aubergine en macadamiaroom biedt een verrassende combinatie van smaken en texturen. De romige notenroom en frisse citroen zorgen samen met de knoflookolie en koolbladeren voor een gebalanceerde, voedzame maaltijd. Perfect voor wie van een smaakvolle, voedzame maaltijd houdt!

Boekweitrisotto met macadamiaroom

Boekweitrisotto met macadamiaroom

0.0 van 0 stemmen

Dit recept is glutenvrij, SIBO geschikt, fructose arm, kippenei vrij, pinda vrij, soja vrij en tarwe vrij.
Je kunt dit recept lactose arm maken door de Parmezaanse kaas weg te laten.

Gang: lunch, diner
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

600

kcal

Ingrediënten

  • Voor de risotto
  • 1 1 grote aubergine

  • 2 2 el knoflookolie

  • 255 gr 255 boekweitgrutten

  • 80 ml 80 droge witte wijn

  • 500 ml 500 groentebouillon (zonder ui en knoflook)

  • 150 gr 150 jonge koolbladeren

  • Sap en geraspte schil van 1 citroen

  • 0.5 0.5 bosje verse peterselie

  • Geraspte Parmezaanse kaas, optioneel (maximaal 40 gr per persoon)

  • Voor de macadamiaroom
  • 40 gr 40 macadamianoten, minimaal 5 uur geweekt, afgegoten en schoongespoeld

  • 35 gr 35 zonnebloempitten

  • 160 ml 160 water

  • 1/2 1/2 tl zeezout

  • 1 1 el citroensap

Bereiding

  • Doe de macadamianoten, zonnebloempitten, zeezout en citroensap in een keukenmachine. Maal het geheel op de pulsestand fijn. Voeg het water beetje bij beetje toe terwijl de machine draait tot je een dik, romig mengsel hebt. Zet dit apart.
  • Snijd de aubergine in kleine stukken en hak de peterselie fijn.
  • Verhit de knoflookolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de aubergine toe en bak deze ongeveer 10 minuten, tot ze zacht en bruin zijn.
  • Voeg de boekweitgrutten toe en roer ze 1-2 minuten door de pan om ze te roosteren.
  • Giet de witte wijn erbij en roer tot deze volledig is opgenomen.
  • Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe, telkens als het vocht is opgenomen door de boekweit.
  • Voeg de koolbladeren en het citroensap toe en laat dit enkele minuten meekoken tot de boekweit zacht is, maar niet papperig.
  • Haal de pan van het vuur en roer de macadamiaroom erdoor.
  • Verdeel de risotto over de kommen en garneer met de fijngehakte peterselie, citroenrasp en optioneel een beetje Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

4 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën600
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 25g 39%
    • Totaal koolhydraten 80g 27%
      • Vezels 10g 40%
    • Eiwit 15g 30%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.